Καρυδόπιτα

23.07.2009

Υλικά

  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες 1/2 φλιτζ. ξανθές σταφίδες
  • 2 φλιτζ. νερό 1/2 φλιτζ. κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλα
  • 4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το νερό, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.

2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κανελογαρίφαλα και τα προσθέτετε στο μείγμα.

3. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά και τα αδειάζετε σε λαδωμένο ταψάκι.

4. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.