Αναμορφώνουμε σωστά την κουζίνα σε σαλόνι

11.03.2009
Πώς θα σας φαινόταν η κουζίνα να αποτελεί εκτός από χώρο μαγειρικών δραστηριοτήτων και ένα σημείο χαλάρωσης; Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς θα μπορέσετε να δώσετε στην κουζίνα μια νέα ιδιότητα, αυτή του σαλονιού!

Η ιδέα του ανασχεδιασμού της κουζίνας, που είναι ένας από τους βασικότερους χώρους του σπιτιού, μπορεί να μπει σε εφαρμογή έχοντας κατά νου τις ανάγκες μας για πιο άνετη χρήση του χώρου, αλλά και την ευχαρίστηση που θα πάρουμε χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερο τον χώρο της νέας μας κουζίνας.

Η χρήση του χώρου αυτού είναι ζωτικής σημασίας, καθώς φιλοξενεί πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό, η κουζίνα αποκτά μία διαφορετική διάσταση και από απλός χώρος μαγειρικής μπορεί να «αναμορφωθεί» σε πολυχώρο, που μπορούμε να περνάμε πραγματικά απολαυστικές ώρες σε αυτόν. Ετσι, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτουμε και το πώς είναι αρχικά σχεδιασμένος, δημιουργούμε ένα, νέο χώρο, που ενοποιεί την κουζίνα με το σαλόνι.

Αυτή είναι μία σύγχρονη προσέγγιση, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε περισσότερο λειτουργικό χώρο στο σπίτι μας με προσεγμένη αισθητική, σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο και βέβαια τις καθημερινές μας ανάγκες.

Το «ύφος» που ενώνει
Το κλειδί στον όλο ανασχεδιασμό είναι το ύφος που επιθυμούμε να έχει η κουζίνα μας για να δένει αρμονικά με το καθιστικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος χώρος.

Οι νέες σχεδιαστικές τάσεις αναδεικνύουν την εστία της κουζίνας και τους πάγκους εργασίας ως το κέντρο της κουζίνας-σαλόνι.

Ο συνδυασμός ξύλου και μετάλλου στις επιφάνειες και τις συσκευές, σε σχέση με τα απαλά γήινα χρώματα με τα οποία μπορούμε να βάψουμε τον χώρο, είναι ο ιδανικότερος για όσους θέλουν ένα πιο εκλεπτυσμένο και σύγχρονο ύφος.

Για ακόμα πιο μοντέρνο στυλ στην κουζίνα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μέταλλο για το έπιπλο της εστίας, αλλά σε συνδυασμό με έντονα χρώματα στους τοίχους και στα έπιπλα. Τα μεγάλα φωτεινά παράθυρα είναι ό,τι καλύτερο για τον χώρο της κουζίνας, στα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε κουρτίνες τύπου Ρόμαν που δίνουν περισσότερο στυλ και είναι πολύ λειτουργικά.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να κάνουμε σωστά συνδυασμούς και με υπόλοιπα έπιπλα του χώρου, αλλά και τα σκεύη που θα αγοράσουμε, έτσι ώστε να έχουμε ένα αρμονικά δεμένο σύνολο στην κουζίνα-σαλόνι.

Αν συνδυάσουμε σωστά όλα αυτά, τότε θα έχουμε φτιάξει έναν νέο ενιαίο χώρο στο σπίτι, που θα γίνει το αγαπημένο μας καταφύγιο κάθε ώρα της ημέρας.

Η ενοποίηση της κουζίνας με το καθιστικό εκφράζει μια σύγχρονη αντίληψη στον χώρο του σπιτιού. Ενοποιώντας την κουζίνα με το σαλόνι δημιουργούμε την αίσθηση ότι ο χώρος μας είναι πολύ μεγαλύτερος. Καθώς, λοιπόν, σε μια τέτοια περίπτωση ο χώρος της κουζίνας αποκτά νέο ρόλο και διάσταση, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επίπλων κουζίνας.

Αισθητική και ποιότητα
Η απίστευτη γκάμα επίπλων κουζίνας της γνωστής εταιρείας Linea Quattro ανταποκρίνεται απόλυτα σε κάθε επιθυμία και ανάγκη μας. Υλικά εξαιρετικής ποιότητας, εργονομία, design, σύγχρονη άποψη και κυρίως ανθρωπoκεντρική διάθεση συνθέτουν την προσωπικότητα κάθε μοντέλου κουζίνας Linea Quattro.

Ποιότητα και αρμονία
Η επιλογή οικιακών σκευών και συσκευών για τη νέα σύγχρονη κουζίνα σας είναι εξίσου σημαντική με αυτήν.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να θυσιάζετε την ποιότητα στον βωμό της αισθητικής. Χρειάζεται να βρείτε συσκευές που θα εναρμονίζονται στο νέο κουζινικό σας περιβάλλον και γιατί όχι να το αναδεικνύουν περισσότερο. Παράλληλα, όμως, πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και έτοιμες κάθε στιγμή να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας.

Οπως οι συσκευές ΙΖΖΥ που εμείς τις δοκιμάσαμε και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Η μεγάλη γκάμα συσκευών ΙΖΖΥ συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα, και με την εύκολη χρήση τους θα γίνουν οι καλύτερες φίλες σας!

Συμβουλή
Για να αναμορφώσουμε την κουζίνα σε σαλόνι θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τον διαθέσιμο χώρο που έχουμε, τις αισθητικές μας προτιμήσεις, το προσωπικό μας γούστο, το στυλ της ζωής μας και φυσικά τις ανάγκες της οικογένειας.

Ευχαριστούμε την εταιρεία

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ για το φωτογραφικό υλικό των συσκευών ΙΖΖΥ.Τηλ. επικοινωνίας: 210 6156400.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Linea Quattro Cucine για τις συμβουλές και το φωτογραφικό υλικό. Τηλ. επικοινωνίας: 210 6775923. για το φωτογραφικό υλικό των συσκευών ΙΖΖΥ.Τηλ. επικοινωνίας: 210 6156400.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ