Κοκκινόψαρο σούπα

25.06.2009
Χορταστική και γεμάτη βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία κοκκινόψαρο
  • σε κομμάτια KALLIMANIS
  • 3-4 ντομάτες ώριμες
  • 4-5 καρότα
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 1/2 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεπαγώνουμε τα κομμάτια του κοκκινόψαρου, τα πλένουμε με άφθονο νερό και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για ένα λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο μπλέντερ.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατόπιν προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοκκινόψαρου φροντίζοντας να τα σκεπάζει η σάλτσα. Εάν δεν τα σκεπάζει προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένα για να δώσουμε περισσότερο άρωμα στη σούπα.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.