Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και χαλούμι

12.03.2009
Γεύσεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη!

Τι έχουμε:

  • 4 ψαρονέφρια
  • 1 πακετάκι χαλούμι
  • 3 κρεμμύδια
  • 3-4 λωρίδες λιαστής ντομάτας
  • 6 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα ψαρονέφρια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε κομματάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Κόβουμε το χαλούμι σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν. Ρίχνουμε τα κομματάκια από τα ψαρονέφρια, το αλάτι και το πιπέρι.

Οταν ροδίσει το κρέας σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.

Τότε ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.

Ενα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ρίχνουμε στο ταψί τα κομματάκια από το χαλούμι.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το χοιρινό με ριζότο.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.