Γλυκό κάστανο

12.03.2009
Ενας από τους πιο νόστιμους καρπούς του φθινοπώρου.

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κάστανα προσθέτοντας νερό μέχρι να σκεπαστούν. Κατόπιν τα βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί το εσωτερικό τους.

Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας φρέσκο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας όμως να μη διαλυθούν.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε για δέκα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα στραγγισμένα.

Βράζουμε για ακόμα ένα τέταρτο.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό μέσα για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε το γλυκό σε γυάλινα δοχεία, κλεισμένα αεροστεγώς.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι και μερικά ξυλαράκια κανέλας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.