Μύδια καυτερά

12.03.2009
Για τους λάτρεις των θαλασσινών...

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό φρέσκα μύδια
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό

Για τη σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
  • στη μύτη από το κουταλάκι
  • κόκκινο πιπέρι

Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μύδια με ένα βουρτσάκι για να βγει το χνούδι τους, τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι, τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να φύγει όλη η άμμος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Στη συνέχεια, τα σκουπίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα, μαζί με το νερό και τα αφήνουμε να αχνιστούν για λίγα λεπτά ώστε να ανοίξουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει, σβήνουμε με το κρασί και τα βράζουμε έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μπαλσάμικο, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε τα μύδια σε ένα τηγάνι σαγανάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το σαγανάκι από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύδια.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.