Σουφλέ με κρόκο κοζάνης

12.03.2009
Χορταστικό μόνο που το βλέπουμε!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουταλιές Βιτάμ
  • 2 αβγά
  • λίγο πιπέρι

Για την κρέμα:

  • 3-4 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο

Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ, προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, αναμειγνύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, κρατάμε 2 κουταλιές και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα γίνει κρέμα.

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης διαλυμένο στις δύο κουταλιές από το γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το Βιτάμ, το ένα φλιτζάνι παρμεζάνα, το πιπέρι, τα αβγά χτυπημένα ,ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνοντάς τα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. του

Περιχύνουμε με την κρέμα, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνίροντας με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγκουίνι ή αλλά ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.