Σαλάτα αντζέλο (angelo)

03.04.2009
Γεύση Τοσκάνης!

Τι έχουμε:

  • 4-5 φέτες προσούτο
  • φύλλα μαρουλιού
  • 2-3 φύλλα κόκκινου λάχανου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζ. κουκουνάρια
  • φλούδες παρμεζάνα

Για την σος:

  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο Αltis
  • 7 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και του λάχανου, τα σκουπίζουμε και τα χοντροκόβουμε σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα.

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε ροδέλες και το προσθέτουμε στην πιατέλα μαζί με τις φέτες του προσούτο.

Καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το κουκουνάρι, το προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε τα υλικά.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το μπαλσάμικο, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, τ ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, προσθέτουμε τις φλούδες της παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Το ξίδι μπαλσάμικο ταιριάζει ιδανικά σε πράσινες σαλάτες με σοταρισμένους καρπούς.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαντινείας.