Χταπόδι με μπαλσάμικο

13.04.2009
Μια άλλη γεύση για έναν κλασικό ουζομεζέ!

Τι έχουμε:

  • 3-4 πλοκάμια από χταπόδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο Αltis
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Φύλλα μαρουλιού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα πλοκάμια του χταποδιού, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το κρασί, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 2 ώρες για να μαριναριστούν τα πλοκάμια.

Στραγγίζουμε τα πλοκάμια από τη μαρινάδα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι-γκριλ και τα ψήνουμε για 5 λεπτά, αλείφοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με μπαλσάμικο.

Οταν ροδίσουν τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με φύλλα μαρουλιού.

Συμβουλή

Καλό θα ήταν να χτυπήσουμε τα πλοκάμια του χταποδιού ώστε να μαλακώσουν όσο περισσότερο γίνεται.

το κατάλληλο κρασί Αθήρι.