Μπιφτέκι κοτόπουλου

19.03.2009
Ενα διαφορετικό μπιφτέκι!
  • Τι έχουμε:

Για τη ζύμη

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 ποτηράκι μπίρα
  • 5 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο έως ότου μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί για τοστ με την μπίρα και, αφού μουλιάσει, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας.

Μόλις το κοτόπουλο βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Κατόπιν το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε για πολύ λίγο, ώστε να γίνει κιμάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά του κοτόπουλου, μαζί με το μουλιασμένο ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Οταν η ζύμη γίνει μαλακή, τη χωρίζουμε σε έξι μέρη και την πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Αλείφουμε τα μπιφτέκια με το Βιτάμ, τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι-γκριλ αλειμμένο με Βιτάμ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες ψημένης ντομάτας, λωρίδες πιπεριάς και συνοδεύουμε με ψωμί ολικής αλέσεως.

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο άνηθο στη ζύμη του κιμά.

το κατάλληλο κρασί chardonnay.