Μοσχαράκι κανελάτο

19.03.2009
Πιάτο που μοσχοβολάει!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ρύζι:

  • 1 1/2 φλιτζ. ρύζι
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το μοσχαράκι, το σκουπίζουμε και πάνω σε μια επιφάνεια κοπής το κόβουμε σε κομματάκια.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ και, όταν κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για να σοταριστούν.

Οταν το κρεμμύδι χρυσίσει, προσθέτουμε το σκόρδο, τα κομματάκια από το μοσχαράκι, αλευρωμένα, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Μόλις τα υλικά πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και τα ξυλαράκια της κανέλας.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου η σάλτσα πήξει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα ξυλαράκια της κανέλας και ετοιμάζουμε το ρύζι.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, το λάδι και όταν βράσουν προσθέτουμε το ρύζι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 4-5 λεπτά ούτως ώστε να τραβήξει τους υδρατμούς από το ρύζι.

Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω βάζουμε κομματάκια από το μοσχαράκι με τη σάλτσα τους, γαρνίροντας με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή

Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.