Γλυκό κουμ κουάτ

19.03.2009
Το παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας.

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό κούμ κουάτ
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 3 λεμόνια

Τι κάνουμε:

Ξύνουμε εξωτερικά στον τρίφτη του τυριού τα κούμ κουάτ και αφαιρούμε με ειδικό εργαλείο ή με ένα καρφί το εσωτερικό τους.

Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε ζεστό νερό και τα ξαναβράζουμε για ακόμα δεκαπέντε λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε για μία μέρα.

Την επόμενη μέρα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να βράσουν και ρίχνουμε τα κουμ κουάτ. Συνεχίζουμε τον βρασμό για ακόμα δέκα λεπτά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για ακόμα μία μέρα.

Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το αδειάζουμε σε γυάλινα βάζα και το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Συμβουλή

Οταν αγοράσουμε τα κουμ κουατ προσέχουμε να είναι στο ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ