Κοτόσουπα με αβγολέμονο

03.04.2009

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 φλιτζ. ρύζι για σούπα
  • 7 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αβγολέμονο:

  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φλιτζ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το πλένουμε, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και το βράζουμε.

Μόλις πάρει μια βράση, το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μία ώρα.

Κατόπιν βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τον ζωμό του σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατάμε δυο φλιτζάνια για το αβγολέμονο.

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στον ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα αβγολέμονο με κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά χτυπημένα, τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το ρύζι και προσθέτουμε τη σάλτσα αβγολέμονο.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή με άφθονο πιπέρι.

Για το τέλειο αβγολέμονο
Το κορν φλάουερ ΓΙΩΤΗΣ «δένει» τέλεια τη σάλτσα αβγολέμονο και δίνει στην κοτόσουπα πλούσια γεύση και βελούδινη υφή!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ