Κεάτ

09.07.2009
Ενα δεματάκι γεμάτο απόλαυση!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος
  • 150 γραμ. Βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 μικρή πιπεριά
  • φύλλο δάφνης
  • άνηθο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδόκολλα κομμένη σε τέσσερα κομμάτια
  • ειδικό σπάγκο για φούρνο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα σκουπίζουμε.

Κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες, τις πιπεριές και την ντομάτα σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε μέσα σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας ίση ποσότητα από τα λαχανικά, από κομματάκια του κρέατος, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε σε κάθε δεματάκι ένα κομματάκι Βιτάμ, κλείνουμε και δένουμε με τον σπάγκο.

Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ τα δεματάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε μπεν μαρί για μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η λαδόκολλα, εξωτερικά.

Σερβίρουμε στη λαδόκολλα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε στα λαχανικά και αρακά.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ