Σιμίτ

07.05.2009
Ενα από τα πιο αγαπημένα κεμπάπ!

Τι έχουμε:

  • 400 γραμ. κιμά, ανάμεικτο από αρνί και μοσχάρι
  • 300 γραμ. πλιγούρι ψιλό
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 1 κουταλάκι πουλ μπιμπέρ
  • 100 γραμ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • λάδι ελιάς για το άλειμμα
  • αλάτι
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Τι κάνουμε:

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.

Κατόπιν, το στραγγίζουμε και ανακατεύουμε το μισό σε ένα μπολ με τον κιμά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πουλ μπιμπέρ.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεμπάπ, τα περνάμε σε μικρές σούβλες ή σε καλαμάκια, τους δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα σερβίρουμε πάνω στο υπόλοιπο πλιγούρι, πασπαλισμένα με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και συνοδεύουμε με ψημένες πίτες.

Συμβουλή

Χρησιμοποιούμε πουλ μπιμπέρ το οποίο είναι κόκκινο, χοντροκομμένο πιπέρι για να δώσει ακόμα περισσότερη «πολίτικη» γεύση.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ