Μους με χαλβά

30.03.2011

Υλικά

  • 250 γραμμ. χαλβάς με κακάο
  • 125 γραμμ. σκόνη κακάο
  • 2-3 κουτ. σούπας μπράντι
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουτ. σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 1 δόση βανίλια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Βάζετε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Βάζετε σε ένα μπολ το χαλβά, προσθέτετε το μπράντι, τη σκόνη κακάο και τη βανίλια και ανακατεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές.

2. Προσθέτετε την κρέμα σαντιγί ανακατεύοντας με το πιρούνι.

3. Προαιρετικά ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κεράσια, τα οποία προηγουμένως έχετε κόψει σε χοντρά κομματάκια. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο. Σερβίρετε το μους δροσερό με χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα.