Μήλα κομπόστα με γλάσο ταχινιού

03.04.2009

Υλικά

  • 4 μήλα Granny Smith
  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 300 γραμμ. ταχίνι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε, κόβετε στη μέση και ξεσποριάζετε τα μήλα. Τα τρίβετε με το λεμόνι. Με τη ζάχαρη και το νερό κάνετε ένα σιρόπι, προσθέτετε τη βανίλια και εκεί μέσα βράζετε τα μήλα. Μόλις βράσουν, τα βγάζετε να στραγγίσουν και τα κρατάτε ζεστά.

2. Σε ζεστό σιρόπι από αυτό που βράσατε τα μήλα, σε αναλογία 1σιρόπι προς 1 ταχίνι, ανακατεύετε γρήγορα και δυνατά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έτσι αποκτάτε ένα γλάσο ταχινιού.

3. Στη μέση ενός πιάτου, στο οποίο έχετε σκορπίσει κανέλα, τοποθετείτε ένα μήλο και από πάνω ρίχνετε γλάσο ταχινιού να το σκεπάσει και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ