Καλαμαράκια με κριθαράκι και αρακά

13.04.2009
Κόβετε το σώμα από τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια, ροδέλες το σώμα, τα ποδαράκια ολόκληρα.

Υλικά: (για 6-8 άτομα)

  • 1 κιλό μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φλιτζ. τσαγ. κριθαράκι ψιλό
  • 1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπ. μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο γαλάτι γπιπέρι

Εκτέλεση:

  • Κόβετε το σώμα από τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια, ροδέλες το σώμα, τα ποδαράκια ολόκληρα. Τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βράζετε το φαγητό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να εξατμισθεί σχεδόν το νερό. Λίγο πριν εξατμισθεί το νερό, προσθέστε τον μαϊντανό. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.