Πιπεριές φλωρίνης με σάλτσα αγιολί

03.04.2009
Ενα ορεκτικό που θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Τι έχουμε:

  • 10 πιπεριές Φλωρίνης

Για τη σάλτσα:

  • 5 κουταλιές μαγιονέζα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές φιστίκια Αιγίνης φρέσκα
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • 5-6 φύλλα μαϊντανό
  • τον χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο καθαρισμένο, μαζί με το κουκουνάρι και τα φιστίκια Αιγίνης και τα πολτοποιούμε.

Κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο λίγο τον χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Μόλις το λάδι απορροφηθεί τελείως ρίχνουμε στο μείγμα τη μαγιονέζα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, έως ότου γίνει το μείγμα μας ομοιογενές, οπότε σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πιπεριές:

Τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε πάνω σε καυτό μάτι κουζίνας, έως ότου μαραθεί η φλούδα τους.

Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε προσεχτικά, τις βάζουμε σε ένα πιάτο, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και λιωμένη πατάτα.

Το κατάλληλο κρασί: Ντεμπίνα Ηπείρου.