Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα

03.04.2009
Συνδυασμός τυριών που πραγματικά συναρπάζει!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 150 γραμ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 150 γραμ. ρικότα φρέσκια
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
  • 150 γραμ. φρέσκια πανσέτα
  • 10 γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό, βάζουμε τις γαρίδες και το καλαμπόκι, αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τις γαρίδες και την πανσέτα ψιλοκομμένη και τα σοτάρουμε έως ότου ροδίσουν.

Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ, και μετά ρίχνουμε την παρμεζάνα, τη ρικότα και την γκοργκοντζόλα, τριμμένα με τα δάχτυλά μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσουν.

Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το λάδι και μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Οταν λιώσουν τα τυριά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά, για να ενωθούν οι γεύσεις.

Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τα γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πανσέτα να χρησιμοποιήσουμε μπέικον.

Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.