Xάμπουργκερ με τυροσαλάτα

09.04.2009
Αμερικάνικη γεύση με ελληνική νοστιμιά!...

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την τυροσαλάτα:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 πακετάκι ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο έως ότου γίνει σαν αλοιφή, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά, για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες, πλάθουμε κάθε μπάλα σε μπιφτέκι, τα αλείφουμε με λάδι, τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη φωτιά με τα κάρβουνα:

Μόλις η φωτιά ετοιμαστεί, βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα ξετυλίγουμε και τα ψήνουμε πάνω στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα και για 10 λεπτά, αν τα θέλουμε καλοψημένα.

Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε πάνω στη σχάρα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, αλείφουμε λίγη από την τυροσαλάτα και στα δύο κομμάτια κάθε ψωμιού, βάζουμε το μπιφτέκι στο κάτω μέρος και το σκεπάζουμε με το επάνω μέρος από το ψωμάκι.

Σερβίρουμε τα χάμπουργκερ, γαρνιρισμένα με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Αντί για τυροσαλάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαγιονέζα Ηellmann’s.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινη φρέσκια Νεμέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ