Τόνος ψητός με σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας

03.04.2009
Διαφορετική γεύση για ψάρια.

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό τόνο σε φιλέτα

Για τη σάλτσα:

  • 3 ντομάτες
  • 1/2 κουτάκι συμπυκνωμένο
  • χυμό ντομάτας
  • 3 πιπεριές: πράσινη, κίτρινη και κόκκινη
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 κουταλιές βιτάμ

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του τόνου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε στη σχάρα, για 10-15 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα πιπεριάς:

Πρώτα ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό, για να ξεφλουδίζονται ευκολότερα και αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις τρίβουμε, με την ψιλή πλευρά του τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Στα κάρβουνα που έχουμε ήδη ανάψει, βάζουμε τη σχάρα και επάνω τις πιπεριές, για 1-2 λεπτά και τις γυρνάμε με την τσιμπίδα, ώστε να καεί η φλούδα τους για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.

Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με το βιτάμ και το κρασί. Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντάς τες καλά μέχρι να πολτοποιηθούν, στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι τα υλικά μας να γίνουν μια ομοιογενής, παχύρρευστη σάλτσα.

Βάζουμε σε κάθε πιάτο δύο φιλέτα τόνου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα, να τις ψήσουμε σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι γκριλ.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αρωματικό Ηπείρου.