Μοσχάρι στη σχάρα με λαχανικά στον ατμό

03.04.2009
Διαιτητικός συνδυασμός.

Τι έχουμε:

  • 1 φιλέτο μοσχάρι περίπου 1 κιλό
  • 2 πιπεριές πορτοκαλί
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2-3 φύλλα σέλινο

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα

Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη ημέρα, πλένουμε το φιλέτο, το κόβουμε σε 6 κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη μουστάρδα, βάζουμε τα κομμάτια του φιλέτου σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη ημέρα, πρώτα ετοιμάζουμε τη φωτιά και κατόπιν τα λαχανικά:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, πλένουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα κλωναράκια του σέλινου. Κατόπιν κόβουμε το σέλινο σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλά μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε λωρίδες. Στη συνέχεια βάζουμε τα λαχανικά είτε στην ειδική συσκευή ατμού, είτε σε ένα σουρωτήρι, που εφαρμόζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν στον ατμό, για περίπου 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, βγάζουμε τα κομμάτια του φιλέτου από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να ψηθούν επάνω στη σχάρα, γυρίζοντάς τα μια-δύο φορές με την ειδική λαβίδα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να μείνουν ζουμερά.

Μόλις τα φιλέτα ψηθούν, στρώνουμε σε μια πιατέλα τα λαχανικά, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του φιλέτου και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Δεν πρέπει να τρυπάμε το φιλέτο με πιρούνι την ώρα που ψήνεται, αλλά να το γυρίζουμε μόνο με την ειδική λαβίδα.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Ξινόμαυρο.