Μεξικάνικη σαλάτα

09.04.2009
Ενα καλειδοσκόπιο χρωμάτων στο τραπέζι μας!

Τι έχουμε:

  • 10 γαρίδες αποφλοιωμένες No1
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
  • 1/2 φλιτζ. αρακά
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τις γαρίδες, μαζί με τον ζωμό των λαχανικών και το λάδι και αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Μόλις οι γαρίδες βράσουν, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, τον αρακά και το καλαμπόκι. Κατόπιν ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες στραγγισμένο μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ κόβουμε τις γαρίδες σε κομματάκια και μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός του μείγματος του ρυζιού, το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες και ανακατεύουμε, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ με τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις, βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένη μέσα σε ένα μπολ της Tupperware και να τη διατηρήσουμε για δύο ημέρες.

το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.