Φλαν μεξικάνικη

09.04.2009
Μια γεύση γνωστή σε όλους μας.

Τι έχουμε:

  • Για την κρέμα
  • 4 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 10 κουταλιές αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φύλλο ζελατίνας

Για το γλάσο:

  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές βιτάμ

Για το γαρνίρισμα:

  • ξύσματα σοκολάτας

Τι κάνουμε:

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αβγά, ένα φλιτζάνι από το γάλα και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα και μόλις βράσει το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μια αραιή κρέμα.

Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Εν τω μεταξύ, μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό, τη βγάζουμε, τη στύβουμε με τα δάχτυλά μας και τη ρίχνουμε στη χλιαρή κρέμα.

Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μόλις η ζελατίνα λιώσει, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά την κρέμα μας. Κατόπιν αδειάζουμε με την κουτάλα το μείγμα σε φορμάκια, που έχουμε ήδη βρέξει με κρύο νερό, και τα βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 8-10 ώρες, ώστε να πήξει η κρέμα.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι - γλάσο:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και στη συνέχεια προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε σε μικρά πιάτα, γαρνίρουμε με το γλάσο και τα ξύσματα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα και με φρέσκα φρούτα της επιλογής μας

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.