Κορμός χαλβά

25.06.2009
Το ταχίνι και ο χαλβάς προσφέρουν θρεπτική αξία που χρειάζεται ο οργανισμός και εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για να τα απολαύσετε.

Το ταχίνι και ο χαλβάς προσφέρουν θρεπτική αξία που χρειάζεται ο οργανισμός και εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για να τα απολαύσετε. Συνταγή για Κορμό χαλβά:

Υλικά: (για 2 φόρμες του ½ κιλού)

  • 500 γρ. κουβερτούρα, 450 γρ.
  • Μακεδονικό Ταχίνι, 50 ml παρθένο
  • σησαμέλαιο, 100 γρ. ψίχα καβουρντισμένο φιστίκι Αιγίνης, 200 γρ.
  • Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε κύβους, φλούδα πορτοκαλιού.

Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκάλι. Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγη σοκολάτα. Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα με χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει η φόρμα.