Μελιτζανωτό

14.05.2009
Θρεπτικό και νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 4 μελιτζάνες
  • 1 πακετάκι Pumarro Passata
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε για δύο ώρες περίπου, σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό, ώστε να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και κατόπιν βάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας να τηγανιστούν. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε μια πιατέλα, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το κρέας:

Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίξει.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Μόλις χρυσίσουν, ρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε, από όλες τις πλευρές, έως ότου ροδίσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε το Pumarro Passata, το σκόρδο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε, με ένα πιρούνι, το μοσχαράκι και μόλις μαλακώσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για να σερβίρουμε, στρώνουμε στα πιάτα τις φέτες της μελιτζάνας, βάζουμε από πάνω κομματάκια από το μοσχάρι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέας της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ