Μακαρονόπιτα με κεφτεδάκια

07.05.2009
Ένα πολύ χορταστικό πιάτο!

Τι έχουμε:

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 πακέτο Pumarro Passata
  • 4-5 αβγά
  • 150 γραμ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 150 γραμ. τυρί κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 10 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 4 φέτες ψωμιού
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αβγά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 3 κουταλιές λάδι
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε 2 κουταλιές από το λάδι και μόλις το νερό κοχλάσει, βάζουμε τα σπαγγέτι και αφήνουμε να βράσουν, για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.

Κρατάμε μισό φλιτζάνι από κάθε είδος τυριού, ρίχνουμε το υπόλοιπο στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μισό Pumarro Passata, τα αβγά χτυπημένα, και ανακατεύουμε.

Κατόπιν πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά ούτως ώστε να δέσουν τα υλικά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια:

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, τη στύβουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα αβγά χτυπημένα, τον κρόκο διαλυμένο σε τρεις κουταλιές νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και μόλις γίνει το μείγμα ομοιογενές παίρνουμε τη ζύμη, κουταλιά-κουταλιά, την πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το λάδι μαζί με το βιτάμ και μόλις κάψουν, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν.

Κατόπιν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα, αφού πρώτα στρώσουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τη μακαρονόπιτα σε κομμάτια, τη σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Pumarro Passata αφού πρώτα το ζεστάνουμε με τις 3 κουταλιές λάδι που κρατήσαμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγκουίνι αντί για σπαγγέτι.

το κατάλληλο κρασί Μerlot