Γαλοπούλα με σος γιαουρτιού

14.05.2009
Μεξικάνικη συνταγή με ευρωπαϊκή γεύση!

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
  • 5-6 μεξικάνικες πίτες (τορτίγια)
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 8 -10 φύλλα μαρουλιού
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

Για τη σος γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα
  • 10-15 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι (στη μύτη από το κουταλάκι)

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα στήθη της γαλοπούλας και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βιτάμ και στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες της γαλοπούλας να σοταρισθούν, έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού:

Πλένουμε τα φύλλα του βασιλικού, τα βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί με το καθαρισμένο σκόρδο τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα και μόλις πολτοποιηθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και την παρμεζάνα.

Τα χτυπάμε ξανά για 1 λεπτό, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Καθαρίζουμε το μαρούλι, πλένουμε τα φύλλα κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τις πίτες και κατόπιν τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε επάνω σε κάθε πίτα, δυο κουταλιές από τη σος και στη συνέχεια στρώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού, αφού πρώτα τα χοντροκόψουμε και από πάνω βάζουμε τις φέτες της γαλοπούλας.

Αν θέλουμε, πριν σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ένα κλωναράκι μαϊντανό σε κάθε πίτα.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε σάλτσα μουστάρδας αντί για σος γιαουρτιού.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό Αθήρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ