Το πακέτο του ψαρά

28.05.2009

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 300 γραμμ. ζυμαρικά αχιβαδάκια
  • 8 γαρίδες
  • 4 καραβίδες
  • 8 φιλέτα μικρών ψαριών (μπαρμπούνι ή λιθρίνι)
  • 500 γραμμ. γυαλιστερές ή άλλα κοχύλια
  • 500 γραμμ. μύδια με το κέλυφος
  • 3 κουτ. σούπας πολτός ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 τσαμπί ντοματάκια μικρά
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά τα θαλασσινά και τα καθαρίζετε.

2. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τα μύδια και τις γυαλιστερές με λίγο νερό για να ανοίξουν.

3. Φιλτράρετε το νερό και το κρατάτε. Βράζετε εκεί τις γαρίδες και τις καραβίδες για λίγα λεπτά.

4. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα φιλέτα των ψαριών. Τα γυρίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τις καραβίδες, τις γαρίδες και τα θαλασσινά. Περιχύνετε με το κρασί και προσθέτετε τον πελτέ. Ανακατεύετε και νοστιμίζετε με το αλάτι.

5. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα ντοματάκια.

6. Βράζετε τα αχιβαδάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό για να μη λασπώσουν.

7. Φτιάχνετε 4 στρογγυλά πακέτα με χαρτί που μπαίνει στο φούρνο. Μοιράζετε μέσα τα αχιβαδάκια και τα θαλασσινά. Ρίχνετε ελάχιστο από το ζωμό των θαλασσινών. Προσθέτετε τα ντοματάκια και μαϊντανό. Κλείνετε τα πακέτα και τα βάζετε στο φούρνο στους 210° C για 10 λεπτά.