Τσιπούρες στο χαρτί

25.07.2011

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 6 τσιπούρες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 1 καρότο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Λίγο σέλινο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.

2. Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα.

3. Πλένετε τα λαχανικά.

4. Τα ψιλοκόβετε καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.

5. Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μείγμα λαχανικών τα βάζετε στις κοιλιές των ψαριών.

6. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.

7. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα τυλίγετε με τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο σαν να τυλίγετε ένα δέμα. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά.