Μπριάμ στο χαρτί

22.08.2011

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 μελιτζάνες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2-3 ντομάτες
  • 2 πατάτες
  • 200 γραμμ. φρέσκα φασολάκια
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανός
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουτ. σούπας λάδι ελιάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για περίπου μισή ώρα για να ξεπικρίσουν.

2. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα πλένετε, τα στραγγίζετε και στη συνέχεια κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τις πατάτες σε κομμάτια.

3. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα κόβετε σε ροδέλες. Κατόπιν ξεπλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κομματάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

4. Περνάτε τις ντομάτες από τον τρίφτη ή το μούλτι. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα, προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

5. Διπλώνετε τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να ψηθούν τα λαχανικά στον ατμό τους, και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.

6. Όταν ψηθούν, βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και σερβίρετε σε πιατέλα.