Σφυρίδα κοκκινιστή

14.05.2009
Ή αλλιώς ψάρι πλακί!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό φιλέτο από σφυρίδα
  • 3 ντομάτες
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια άνηθου
  • κόκκους πιπεριού

Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα φιλέτα της σφυρίδας σε κομμάτια, τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε ζεστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, αλείφουμε ένα ταψί με λάδι ελιάς, στρώνουμε τα κομμάτια της σφυρίδας το ένα πλάι στο άλλο, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα, το κρασί, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.

Κατόπιν, περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κομμάτια της σφυρίδας και κουνάμε το ταψί ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά έως ότου πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τα κομμάτια της σφυρίδας σε πιάτα με τη σάλτσα από το ταψί και γαρνιρισμένα με κόκκους πιπεριού και άνηθο.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σφυρίδα με μπακαλιάρο.

Το κατάλληλο κρασί: Μαλαγουζιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ