Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες και λαχανικά

25.06.2009
Καλοκαιρινή γέμιση!

Τι έχουμε:

  • 10 ντομάτες
  • 10 γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 20 κουταλιές ρύζι
  • 1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
  • 1/2 φλιτζ. αρακά
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε οριζοντίως το πάνω μέρος.

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, την κόβουμε σε κύβους και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους και τις βάζουμε σε ένα πλατύ σκεύος.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις γαρίδες με το ζωμό και το λάδι για 10 λεπτά, τις βγάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το ζωμό τους σε ένα άλλο κατσαρολάκι στο οποίο βράζουμε το ρύζι, τον αρακά και το καλαμπόκι, έως ότου μαλακώσουν.

Στο μπολ με τους κύβους της ντομάτας, βάζουμε τις πιπεριές πλυμένες και ψιλοκομμένες, τη μαγιονέζα, το αλάτι και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.

Προσθέτουμε στο μπολ το ρύζι, τον αρακά, το καλαμπόκι και τις γαρίδες, αφού τους αφαιρέσουμε το κέλυφος και τις κόψουμε σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μπολ καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες.

Σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Εάν νηστεύουμε δεν προσθέτουμε στη γέμιση τη μαγιονέζα.

Το κατάλληλο κρασί: Chardonnay.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ