Ομελέτα καταλάνικη

03.07.2009
Μια διαφορετική ομελέτα που σίγουρα θα λατρέψουμε!

Τι έχουμε:

  • 4 αβγά ολόκληρα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 3 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τις ανοίγουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι ελιάς και μόλις κάψει, βάζουμε τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, για να σοταρισθούν. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δυο ασπράδια, μαζί με λίγο αλάτι, έως ότου γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε τα ολόκληρα αβγά, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά. Κατόπιν συμπληρώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά, έως ότου ενωθούν τα υλικά και γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ για να λιώσει. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τo μείγμα των αβγών και αφήνουμε να ψηθούν, μέχρις ότου πήξουν.

Μόλις η ομελέτα ψηθεί από τη μια πλευρά, τη βγάζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο, την αναποδογυρίζουμε και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Μόλις ετοιμαστεί, τη βάζουμε σε μια πιατέλα, στρώνουμε από πάνω το μείγμα με τις πιπεριές και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να τη σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Τσάι.