Κρέπες με πιπεριές

03.07.2009
Χορταστικές και νόστιμες!

Τι έχουμε:

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 200 γραμ. τυρί
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις κρέπες:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές βιτάμ

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και αφαιρούμε τους σπόρους.

Τις ψήνουμε πάνω σε καυτό μάτι κουζίνας, ώστε να μαραθεί η φλούδα τους και να βγαίνει εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από τις πιπεριές, τη μισή ποσότητα του τυριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, για να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μισό από το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν, έως ότου δέσει το μείγμα.

Για να φτιάξουμε τις κρέπες, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα το γάλα και το αλάτι, ανακατεύοντας με το αναδευτήρι. Κατόπιν ρίχνουμε το αβγό, αφού πρώτα το χτυπήσουμε, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.

Λιώνουμε το βιτάμ και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με ένα πινέλο, το αλείφουμε ελαφρά με βιτάμ. Μόλις κάψει, ρίχνουμε 2 κουταλιές από το χυλό και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Μόλις ο χυλός πήξει, αλείφουμε την επιφάνεια της κρέπας με βιτάμ και τη γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οταν ροδίσει, τη βγάζουμε από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει ο χυλός.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν, ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου λιώσει το τυρί και γίνουν τα υλικά μια παχύρρευστη κρέμα.

Γεμίζουμε τις έτοιμες κρέπες με το μείγμα της πιπεριάς, τις διπλώνουμε στις άκρες και τις περιχύνουμε με την κρέμα του τυριού.

Τις γαρνίρουμε με ροδέλες πιπεριάς και τις σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πιπεριές να γεμίσουμε τις κρέπες και με άλλα λαχανικά.

το κατάλληλο συνοδευτικό Πορτοκαλάδα.