Γρανίτα λεμόνι

15.08.2011

Υλικά (για 4 με 6 άτομα):

  • 3 φλιτζάνια νερό (περίπου 450 ml)
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλύετε όλη τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό. Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά.

Κατόπιν ελέγχετε τη ζάχαρη και την προσαρμόζετε στη γεύση σας. Χύνετε τo μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Μετά ανακατεύετε το μείγμα και κατόπιν βάζετε τη γρανίτα ξανά στην κατάψυξη. Ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά για τις επόμενες 2.5 ώρες μέχρι η υφή της να δέσει σαν σορμπέ.

Την πίνετε αμέσως και αν προτιμάτε, τη συνοδεύετε με σαντιγί... Φυσικά μπορείτε να βάλετε και λίγη στο ice tea.

Διατηρείται στην κατάψυξη για μία εβδομάδα σε πλαστικό κουτί με καπάκι.