Φριτάτα

15.10.2009
«Φριτάτα» είτε Ιταλική, είτε Ισπανική, είναι υπέροχη!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό πατάτες - Mc CAIN Croquettes
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 3 αβγά βρασμένα
  • 3 αβγά φρέσκα
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα
  • 10 κομματάκια λουκάνικο
  • φυλλαράκια βασιλικού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 180οC.

Βάζουμε το βιτάμ σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό με χερούλι που να μην καίγεται στο φούρνο), ή σε ένα άλλο σκεύος με βαρύ πάτο.

Μόλις ζεσταθεί το βιτάμ, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, αφού πρώτα το σπάσουμε, το αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να αφήσει το άρωμά του και το βγάζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι έως ότου σοταρισθεί ελαφρά, βάζουμε το λουκάνικο και τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε τα βρασμένα αβγά και τα σπάζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα φρέσκα αβγά, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, τα κομματάκια των βρασμένων αβγών, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μόλις αρχίσει να δένει, βάζουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η ομελέτα.

Οταν δούμε ότι έδεσε, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και το βασιλικό.

Μεταφέρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας στον προθερμασμένο φούρνο και την αφήνουμε να ψηθεί, για 2-3 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Συμβουλή

Μπορούμε να βάλουμε καυτερό λουκάνικο και να αφαιρέσουμε το πιπέρι.

Το κατάλληλο κρασί: Αμοργιανό ερυθρό