Πατατοκολοκυθομπιφτέκια

04.09.2009
Ισως να είναι οι καλύτεροι χορτοκεφτέδες.

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 Βιτάμ σοφτ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φύλλα μαρουλιού για το γαρνίρισμα

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι τις πατάτες και τις πλένουμε καλά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό αλατισμένο και βράζουμε τις πατάτες, αλλά όχι πολύ, για 15 λεπτά περίπου έως ότου αρχίζουν και τρυπιούνται με το πιρούνι με δυσκολία.

Βγάζουμε τις πατάτες από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορούμε να τις πιάνουμε χωρίς να καιγόμαστε.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαιράκι.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με το χονδρό μέρος του τρίφτη του τυριού

Ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες τα κολοκυθάκια το μισό Βιτάμ, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου, το βγάζουμε το μοιράζουμε σε ίσα μέρη σε μέγεθος αβγού και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε σχήμα μπιφτεκιού.

Βάζουμε τα πατατοκολοκυθομπιφτέκια σε ένα ταψί τα αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 1/2 ώρα περίπου έως ότου ροδίσουν.

Σερβίρουμε επάνω σε φύλλα μαρουλιού.

Συμβουλή
Η πατάτα είναι φτηνή στην αγορά της, απλή στο μαγείρεμα και εξαιρετικά χορταστική. Ας την εκμεταλλευτούμε.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Αγιωργίτικο, με αρώματα φρούτων του δάσους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ