Σπανακοταραμοκεφτέδες

04.09.2009
Ιδανικός μεζές να πιούμε τσίπουρο με την παρέα μας.

Τι έχουμε:

  • 150 γραμ. ταραμά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1/4 του κιλού ψωμί
  • άνηθο
  • δυόσμο
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα

  • κλωναράκια φρέσκο μάραθο

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό, βάζουμε τον ταραμά να μουσκέψει και μετά τον στραγγίζουμε καλά, ώστε να φύγει όσο γίνεται περισσότερη αρμύρα και τα μαυραδάκια του.

Πλένουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με καυτό λάδι για να σοταριστούν και να σωθούν τα υγρά τους.

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού σε λίγο νερό και αφού τη στύψουμε καλά, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον ταραμά και το μείγμα με το σπανάκι και τα ζυμώνουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ξαναζυμώνουμε.

Αν θέλουμε, μπορούμε να δοκιμάσουμε τη ζύμη και αν νομίζουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας.

Τους τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι και στη συνέχεια τους βάζουμε σε μια πιατέλα, αφού πρώτα στρώσουμε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Στρώνουμε σε μια πιατέλα κλωναράκια μάραθο φρέσκο, από πάνω βάζουμε τους σπανακοταραμοκεφτέδες και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Οταν αγοράζουμε ταραμά προσέχουμε το χρώμα να είναι ομοιόμορφο και η γεύση ευχάριστη.

Το κατάλληλο κρασί: Μοσχοφίλερο Μαντινείας.