Βίδες με φασόλια και πιπεριές

04.09.2009
Αυτό το πιάτο ταιριάζει να το σερβίρουμε σε ένα γιορτινό μπουφέ!

Τι έχουμε:

  • 500 γραμ. βίδες ή άλλα ζυμαρικά
  • 300 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1/2 Βιτάμ σοφτ αλατισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ να μαριναριστούν με το μισό λάδι όλο το βράδυ.

Επίσης, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό.

Την επομένη στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε αλατισμένο νερό με το υπόλοιπο λάδι. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις αλείφουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι-γκριλ που έχουμε βάλει να κάψει πάνω στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά.

Βγάζουμε τις πιπεριές από το λάδι, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε στο τηγάνι-γκριλ και από τις δυο πλευρές τους έως ότου μαυρίσει η φλούδα τους.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις ξεφλουδίζουμε, τις ξαναψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα για να στεγνώσουν και τις αφήνουμε σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα ζυμαρικά με το μισό Βιτάμ σοφτ αλατισμένο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει τα φασόλια και τα στραγγίζουμε.

Κατεβάζουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ σοφτ αλατισμένο για να πάρουν γεύση. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λουρίδες.

Σερβίρουμε ζεστά σε ένα μπολ ανακατεμένα όλα μαζί.

Συμβουλή
Οι Ιταλοί λένε ότι ο χρόνος που χρειάζονται τα ζυμαρικά για να βράσουν είναι μέχρι να πούμε 7 φορές το Πάτερ Ημών!

Το κατάλληλο κρασί: Σαββατιανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ