Αρνάκι ή κατσικάκι με αγκινάρες

03.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα

  • αρνάκι ή κατσικάκι ψημένο και κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το κρέας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Mόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες, ρίχνουμε τον άνηθο και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Pίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό (αφού το έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά), ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.