Κατσικάκι κοκκινιστό

17.09.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα

  • κατσικάκι ή αρνάκι της σούβλας ή του φούρνου κομμένο σε μπουκιές ή μερίδες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και τη φλούδα του)
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το κρέας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, περνάμε την ντομάτα από το μπλέντερ και τη ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τη ζάχαρη. Aλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα.