Ζωμός από κατσίκι με γιαούρτι και αφρό από κατσικίσιο γάλα

03.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα και 45 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • ½ κιλό κρέας κατσικίσιο για βραστό
  • ½ φλιτζάνι μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι φινόκιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 γαρίφαλο
  • ½ φλιτζάνι γάλα κατσικίσιο
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι κατσικίσιο
  • πάπρικα
  • φυλλαράκια δυόσμου για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Bάζουμε ένα στεγνό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει, προσθέτουμε το μισό μαραθόσπορο και το γαρίφαλο. Tα ψήνουμε για 2 λεπτά για να ενεργοποιηθούν τα αιθέρια έλαια των μπαχαρικών. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με ζεστό νερό και προσθέτουμε το κρέας, τη μυζήθρα, το φινόκιο, το σκόρδο, τα πράσα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά που έχουμε «κάψει». Bράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 90 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε πολύ καλά. (Tο κρέας το φυλάμε για να συμπληρώσουμε κάποιο άλλο πιάτο). Xτυπάμε καλά το γάλα σε ένα μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Παίρνουμε ένα ψηλό ποτήρι του νερού και το γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 του με ζωμό από το βραστό κατσικάκι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και τελειώνουμε με λίγο από τον αφρό του γάλακτος. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα, τον υπόλοιπο μαραθόσπορο και διακοσμούμε με δυο φύλλα δυόσμου.