Φίλιππος Σοφιανός: Εχουμε υποτιμήσει το μαγείρεμα

21.09.2009
Ο ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός μας υποδέχτηκε στο bar-restaurant που διατηρεί μαζί με φίλους.

Ο ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός μας υποδέχτηκε στο bar-restaurant που διατηρεί μαζί με φίλους.

Το «Μαύρο πρόβατο», όπως ονομάζει το εστιατόριό του, είναι τόσο σημαντικό για τον ίδιο που το αποκαλεί προέκταση του σπιτιού του.

Η αφορμή να δημιουργήσει αυτό τον χώρο ήταν η αγάπη του για την ιταλική κουζίνα. Εζησε στη Φλωρεντία, γεύτηκε τις ιταλικές γεύσεις και τις μετέφερε αυτούσιες και αυθεντικές στα πιάτα μας. Ολα έχουν το άρωμα της Ιταλίας...

Η σχέση του ηθοποιού με τη μαγειρική είναι σχέση ουσίας.

«Το φαγητό για εμένα είναι μία πράξη αγάπης, είναι αυτό που κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε. Δυστυχώς σήμερα έχουμε υποτιμήσει το μαγείρεμα, πρέπει να τρώμε έντιμα και καλά. Μου αρέσει να μαγειρεύω για τα παιδιά μου, για τους φίλους μου, γενικά για ανθρώπους που αγαπάω.

Θέλω το πιάτο που τρώει ένας άνθρωπος να μην έχει ίχνος κακής ενέργειας. Το φαγητό είναι η ζωή μας». Η μαγειρική, όπως ο ίδιος μας λέει, είναι τέχνη και θέλει μαεστρία. «Το καλό φαγητό τείνει να γίνει ξεχασμένη αρετή, γι’ αυτό πρέπει να αγκαλιάσουμε τα τρόφιμά μας και τα σκεύη μας και να δημιουργήσουμε...»