Αγκινάρες γεμιστές με κατσικίσιο τυρί

02.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 15 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 8 αγκινάρες σε λάδι
  • 60 γρ. μπεσαμέλ
  • 20 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το λάδι και τις ανοίγουμε λίγο με το χέρι για να χωρέσει η γέμιση. Διαλύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά στην μπεσαμέλ (που έχουμε ετοιμάσει από πριν) μέχρι να επιτύχουμε μια λεία κρέμα. Pίχνουμε τον μαϊντανό και το αβγό και αναμειγνύουμε καλά. Γεμίζουμε τις αγκινάρες και τις αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου.

Tip: Αντί για κατσικίσιο τυρί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μαλακό τυρί, όπως ανθότυρο.