Γαύρος στο λάδι

06.07.2011

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • ξίδι
  • φρέσκος δυόσμος και μαϊντανός
  • χοντρό αλάτι
  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο. Σε ένα πιρέξ βάζουμε μια στρώση γαύρους, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και επαναλαμβάνουμε, ώσπου να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα. Σκεπάζουμε με ξίδι και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Ξεπλένουμε και τοποθετούμε τους γαύρους σε σειρές, με φύλλα δυόσμου και μαϊντανού ανάμεσα. Σκεπάζουμε με καλαμποκέλαιο και τους αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρονται με τσίπουρο.