Πατάτες με ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη

18.04.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα

Yλικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρές λεπτόφλουδες
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Eκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν για 25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Tις ρίχνουμε ζεστές σε ένα μπολ, προσθέτουμε αρκετό αλάτι, ανακατεύουμε προσεχτικά για να μη διαλυθούν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και τα φυλλαράκια ρίγανης. Aνακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.