Πατάτες σαγανάκι με μανιτάρια και μελίχλωρο

20.04.2010

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα

Yλικά

  • 1 κιλό πατάτες λεπτόφλουδες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά μικρή, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουτ. σούπας ξερό
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. μελίχλωρο Λήμνου ή γραβιέρα πικάντικη κομμένα σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με ένα ποτηράκι νερό, μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να εξατμιστεί το νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες ?όσο είναι ακόμα ζεστές? με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C. Στο μπολ με τις πατάτες και τα μανιτάρια, βάζουμε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε το τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας με λαδολέμονο.