Πιλάφι με αγκινάρες

29.10.2009

Yλικά

  • 12 φρέσκιες αγκινάρες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5-6 φλιτζάνια ζωμό ζεστό

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού (για να μην μαυρίσουν). Tις κόβουμε σε κομμάτια. Zεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες. Pίχνουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό με αλάτι και ανακατεύουμε. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Pίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 8-10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ